U petak 13.12.2013. AD Koprivnica organizira popularno-znanstveno predavanje i druženje za svoje članove i prijatelje. Mjesto događanja je Dom zajednice tehničke kulture grada Koprivnice (Trg mladosti 1a, Koprivnica), a početak je u 18 sati (6 navečer). Naši gosti bit će i predavač dr. sc. Dario Hrupec, predsjednik Hrvatskog astronomskog saveza (HAS) dr. sc. Branko Hanžek i naš stari prijatelj g. Dragan Radmilović iz Beograda.

Prvo će dr. Hrupec držati predavanje pod naslovom  "Kozmologija: od mita do znanosti".

Iz sadržaja predavanja: Što je kozmologija bila kroz povijest, a što je danas? Kako se razlikuje od kozmogonije? Kad je kozmologija postala znanost i zašto? Što zapravo opisuje model velikog praska? Postoje li alternative? Je li model velikog praska što predvidio? Je li koje predviđanje potvrđeno? Što se to značajno dogodilo (po pitanju kozmologije) u proljeće 2013. godine? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja možete čuti tijekom predavanja "Kozmologija: od mita do znanosti".

Zatim će dr. Hanžek kao suautor kratko predstaviti knjigu "Oton Kučera - Per aspera ad astra" o  našem najpoznatijem popularizatoru astronomije i znanosti te osnivaču Zvjezdarnice Zagreb.

Nakon predavanja slijedi neformalno druženje i razgovari na malom domjenku uz sendviče, kolače i sokove.

Facebook @astronomskisavez